De unde cumperi Bitcoin in Romania

9:45 AM

Am decis sa fac acest articol pentru ca sunt multe site-uri de unde se poate cumpara Bitcoin, si a trebuit sa fac o cercetare destul de ampla pana sa aleg site-ul de unde sa cumpar Bitcoin si site-ul care sa imi gazduiasca portofelul.

Sunt mai multe categorii de site-uri care vand Bitcoin:

  • sunt site-urile ca etoro.com care nu vand Bitcoin efectiv ci vand CFD-uri (contract for difference), site-uri care au functii foarte complicate cum ar fi leverage, functie care iti permite practic sa imprumuti bani si sa ii investesti, dar fluctuatiile valorii Bitcoinului pot cauza, fara o utilizare a functiei stoploss golirea rapida a contului. Nu recomand aceste site-uri decat daca vrei sa stai toata ziua cu ochii pe cont, sa cumperi si sa vinzi nonstop.
  • sunt site-uri care desi sunt foarte appreciate nu lucreaza cu Romania, cum ar fi coinbase.com.
  • sunt site-uri unde alte persoane fizice vand criptomonede, cum ar fi localbitcoins.com.
  • site-ul la care m-am oprit si pe care il recomand pentru inceput este coinmama.

Coinmama:

Cum functioneaza Coinmama:


Coinmama este un site unde poti cumpara Bitcoin cu cardul bancar iar acestia vor fi transferati in portofelul tau. Practic pentru a cumpara Bitcoin iti trebuie un cont pe coinmama si un portofel. Daca nu ai deja portofel iti poti face gratuit unul pe blockchain.info.

Vom incepe cu contul pe coinmama pentru ca acesta trebuie verificat, proces care poate dura 3-5 zile. Dupa introducerea datelor necesare pentru inregistrare, confirmarea emailului si logare, contul arata asa:


“Oh, nothing here”, pentru ca nu sunt tranzactii facute. Dupa ce incepi sa cumperi aici va aparea un istoric al tranzactiilor.

Pentru a putea cumpara Bitcoin trebuie sa verifici contul.


Pentru a putea cumpara de pana in 10 000 $ trebuie sa completezi datele de verificare necesare. Pe langa datele din imaginea de mai sus va trebui sa ai o poza a buletinului si apoi o poza a ta cu buletinul in mana si o hartie pe care sa scrie coinmama si data in care iti faci contul.

Dupa ce ai terminat procesul de verificare, astepti 3-5 zile confirmarea verificarii. Vei primi o notificare pe mail care o sa te anunte ca esti verificat si esti gata de treaba.


Portofelul:

Sunt foarte multe portofele, unele fizice cum ar fi Ledger Nano S sau Trezor si altele electronice cum ar fi blockchain sau exodus.

Am ales blockchain.info pentru ca are si aplicatie de mobil.

Pentru a crea un portofel intri pe blockchain.info, dai create a free wallet, introduci datele necesare si protofelul este gata.

Partea mai tricky este la gasirea adresei portofelui in cont, adresa care este diferita de ID-ul portofelului. Adresa se gaseste la Settings -> Addresses -> Manage


Copieaza adresa portofelului si intra iar pe coinmama


Dai click pe buy Bitcoins, iti alegi suma, lipesti adresa portofelului copiata anterior si platesti prin card, ca la o tranzactie normala.

Sa ai grija sa confirmi portofelul pe mail chiar inainte de a introduce codul de securitate trimis de banca pe telefonul mobil.

In scurt timp tranzactia va fi validata si in portofelul tau va aparea Bitcoinul.

Felicitari, dupa acest pas esti oficial proprietar Bitcoin!


PS: Vezi articolul anterior daca nu esti sigur daca merita sa investesti in Bitcoin.





S-ar putea sa iti placa si

0 comments