Cum sa evoluezi

3:59 PM


Am avut ocazia sa vad intr-un mare oras, un intreg cartier format din cladiri de afaceri abandonate din cauza crizei economice. Zeci si sute de etaje de geamuri din sticla murdara prin care se vedeau birouri goale.

Privind trista pirveliste, ma intrebam unde au disparut si unde au ajuns toti acei oameni care pana mai ieri lucrau in birouri. Raspunsul e simplu insa: au fost fortati sa evolueze.

Unii si-au gasit joburi in domeniul lor, altii au trebuit sa se recalifice, sa-si schimbe radical domeniul de lucru. Oriunde au ajuns, au trebuit sa se adapteze noilor conditii. Legile civilizatiei sunt destul de dure si nu permit stationarea sau plutitul in deriva pentru multa vreme.

Deci, cum sa evoluezi?

1. Cauta in fiecare zi lucruri pe care le poti imbunatati la afacerea pe care o ai sau lucruri pe care le poti face mai bine la job.

2. Nu te multumi cu putin, scaleaza ceea ce ai descoperit ca merge bine in ceea ce faci.

3. Daca nu stii un lucru, e timpul sa il inveti. Stii mai mult, poti mai mult.

4. Daca ai o idee de afacere dar nu stii cum sa o aplici, cauta un mentor pentru a invata din succesul si greselile lui.

5. Realizeaza ca lucrurile nu stau nicio secunda pe loc. Multe lucruri pe care le-ai invatat acum 5 ani astazi trebuie reinvatate pentru ca s-au schimbat radical.

6. Daca afacerea ta nu mai creste, inseamna ca are nevoie de o schimbare. Limita castigurilor e legata de limita cunostintelor.

7. Citeste, participa la conferinte, inscrie-te la cele mai noi cursuri si afla cele mai proaspete informatii

8. Daca ai terminat un proiect, fii multumit de tine insuti, apoi cauta urmatoarea idee, urmatoarea aventura, urmatoarea provocare. Daca ti-ai indeplinit un vis, cauta altul.

Atentie insa ca alergarea dupa indeplinirea viselor sa nu iti tina pe loc fericirea interioara. Evoluam spre un obiectiv dar trebui sa ne permitem sa fim fericiti pe tot parcursul calatoriei. Bucura-te de faptul ca incerci, de fiecare hop trecut, de fiecare reusita. Meriti. 

Ela

S-ar putea sa iti placa si

0 comments