, ,

12.000 euro venit pasiv lunar

4:51 PM




2performant a lansat o emisiune online, Pink Crayon, in care Dorin Boerescu intervieveaza tot felul de jucatori din piata online (advertisieri, afiliati, angajati si antreprenori din domeniu). In acest episod Matei Pavel povesteste cu multa deschidere despre cum a ajuns sa castige suma de 12.000 euro, venit pasiv lunar din marketing afiliat, la doar 24 de ani, singura lui cheltuiala fiind hostingul site-urilor (hostingul costand doar cateva sute de lei pe an).

Punctul important din discutie cred ca este atins atunci cand Matei explica ca pentru a face bani si a fi si multumit de ceea ce faci, in primul rand "trebuie sa fie ceva complicat, dificil, pe care altii nu pot sa il faca". Apoi trebuie sa fie o idee originala, sa ajungi la multi oameni, sa fii alaturi de oamenii potriviti, sa simti ca ai o misiune importanta. Dar in primul rand trebuie sa fie ceva greu ce putini stiu sa faca.

Mergand mai departe pe aceasta idee vreau sa vin cu o propunere de modalitate usoara de a gasi acel ceva: site-urile de joburi. Deschide sectiunea de jobs a unui site ca freelancer.com sau upwork.com si vezi care sunt acele joburi foarte bine platite din domeniul tau, sau nisa pe care ti-ar placea sa intri, unde sunt foarte putini freelanceri care aplica. Sau pe ejobs.ro, bestjobs.ro si alte site-uri de joburi, si vezi care sunt joburile cu venituri mari dar putini candidati. Ce skill-uri necesita.

Si mai departe, cauta cursuri care sa te ajute sa obtii acele abilitati, sa te specializezi pe acel ceva greu, dar care se cere si se plateste bine. Cred ca acest lucru trebuie facut din nou si din nou odata la 2-3 ani, sau cel putin pana cand ti-ai realizat telul financiar. Matei a avut un site de concursuri si apoi unul de reduceri, iar acum are o afacere in zona aplicatiilor mobile si in viitor va avea probabil alta afacere profitabila. Asa se castiga astfel de bani.

Mai aminteste ceva important in interviu Matei, faptul ca atunci cand iesi din paralizie si incepi sa faci ceva lucrurile vor merge. Nu fi in cei 90% din cei care citesc lucruri, deprind abilitati, dar raman in paralizie, adica nu fac nicio actiune. Da click pe linkurile de mai sus si cauta chiar acum ce skill ar trebui sa inveti incepand chiar de azi.

S-ar putea sa iti placa si

0 comments