,

Cat de repede poti

1:51 AM

Cei care vor sa faca o afacere, fie una strict online, sau pe care va fi nevoie sa o promoveze online, trebuie sa faca acest lucru cat mai repede, deoarece perioada oportunitatilor pe internet se inchide tot mai mult pentru cei cu bugete mici si medii.

Internetul se schimba si nu in bine. E o concluzie sumbra din partea unui om optimist in general, dar am ajuns la ea de mai multe ori in ultimii ani, pe masura ce observ cum uneltele pe care le utilizam odata devin acum de nefolosit din cauza noilor preturi, poate accesibile pentru State dar nu si pentru Romania.

Va dau un exemplu, ClickTale, un program de monitorizare al site-urilor care oferea heatmap-uri dar si inregistrari live ale actiunilor vizitatorilor pe site, a avut pentru cativa ani o optiune de cont basic, gratuit, cu o limita de inregistrari pe zi. Erai la inceput sau cu o afacere mica iti creai cont si te descurcai sa vezi ceea ce trebuia imbunatatit la site si din cele cateva sute de inregistrari.


De curand insa ClickTale ofera servicii doar pentru site-uri care au in jur de un milion de afisari de pagini pe luna, si profit de zeci de milioane de dolari. Ce sa mai, acum sunt accesibili doar corporatiilor. Pentru ei e bine, pentru antreprenorii care abia pornesc la drum insa, e foarte rau.

La fel ca despre ClickTale va pot povesti si de schimbarile pe care le-au implementat SEOprofiler, WooRank, si chiar cei de la Google pentru AdWords Keyword Planner, toate unelte de baza in promovarea online. Mai avem totusi unelte, OSE MOZ, SEMRush, SpyFu, asa cum mai exista acum si o alternativa pentru ClickTale: HotJar, dar, cat timp putem conta si pe acestea?

In plus, cu timpul, toate nisele devin tot mai concurentiale, domeniile bune libere mai greu de gasit, pozitionarea din ce in ce mai dificila. Niciodata nu va fi mai usor ca acum. Cel mai mare avantaj al internetului, capacitatea de a concura cot la cot firme mici cu marile companii. dispare pe zi ce trece, astfel ca sfatul meu este sa va grabiti.

Incepeti afacerea acum, si profitati de uneltele si de mediul online bun de azi, nu amanati pe maine.


S-ar putea sa iti placa si

0 comments