Cele mai mari site-uri care nu exista inca in Romania

8:10 PM



O cercetare in care incercam sa gasesc care piata online e mai asemenatoare cu a Romaniei, mi-a adus cateva surprize. Una dintre ele, faptul ca pietele sunt foarte asemanatoare intre ele, includ aici Brazilia, Japonia, Australia.. unde ma asteptam sa fie piete chiar foarte diferite de a Romaniei, sau intre ele.

Dar, surprizantor, nu, marile site-uri sunt peste tot in lume cam aceleasi, doar numele difera. In alte tari oamenii folosesc Amazon sau Gumtree, noi avem Emag. In altele folosesc Ebay sau Leboncoin, in timp ce noi postam sau cautam pe OLX.

Mai interesant insa mi s-a parut sa vad care sunt cele mai mari site-uri (din primele 25 cele mai accesate din fiecare tara) care nu exista inca in Romania.

Sunt cateva tipuri de site-uri pe care le-am gasit bine stabilite in primele cele mai accesate din alte tari, dar nu si la noi - nu neaparat fiindca nu ar exista aceasta idee de site, ci fiindca niciun site din aceste domenii nu s-a impus, nu s-a facut cunoscut cu adevarat.

- site-uri meteo
- site-uri de canale tv
- site-uri de stiri alese de oameni
- site-uri cu reduceri
- site-uri de curiozitati

Sigur, si noi apelam la astfel de site-uri, ca Accuweather pentru vreme, site-uri ca cel al lui PRO Tv, sau de curiozitati ca Descopera, dar ce ne spune cercetarea e ca toate au potentialul de a fi in top 25 site-uri accesate de romani.. dar nu sunt. Iar de ce se intampla asta, e un bun subiect pentru o analiza viitoare. 


S-ar putea sa iti placa si

0 comments