Cum cumperi criptomonede

8:35 AM

E adevarat, daca abia acum te-ai decis sa cumperi criptomonede esti un pic cam late adopter, dar daca recitesti articolul meu din 2017 despre cum se cumpara Bitcoin in Romania, o sa intelegi sau o sa iti amintesti si de ce multa lume nu o facea atunci. Era destul de complicat, trebuia sa folosesti site-uri precum coinbase sau coinmama, sa ai un portofel fizic sau electronic ca blockchain.info... In plus nu se stiau prea multe despre crypto. Oamenii inca se intrebau daca merita sa investesti in Bitcoin.

Intre timp am vazut ce s-a intamplat, grafice precum cel de mai jos arata cum valoarea Bitcoin a explodat. Cine a investit in 2017 chiar si cateva sute de lei a castigat de cateva zeci de ori pe atat. Si pentru ca Bictoin este mai limitat decat aurul, si continua sa fie tot mai greu de minat,  valoarea lui va continua sa creasca - cu exceptii ca perioade de reglementari ca cea prin care trecem acum, cand pretul scade temporar. De aceea 2022 s-ar putea sa fie iar un moment numai bun sa cumperi crypto.


Cum cumperi criptomonede

Din fericire sa cumperi acum Bitcoin sau orice alta criptomoneda este mult mai usor decat in trecut. Ai nevoie doar de un cont de Revolut si un cont bancar normal, prin care sa iti alimentezi contul Revolut pentru achizitia de criptomonede.

Spre deosebire de primele platforme prin care se puteau cumpara criptomonedele, Revolut este deja extrem de popular - sunt peste 15 milioane de utilizatori care il folosesc (2 milioane doar in Romania) pentru tot felul de beneficii precum plati, schimburi valutare sau alte transferuri fara comisioane sau cu mici comisioane. 

In firma la care lucrez de exemplu orice transfer intre colegi se face prin Revolut, iar daca nu ai cont te simti ca un batran care nu a tinut pasul cu vremurile. 

 

Pasii pentru a cumpara crypto:

Pasii sunt extrem de simpli si de obicei in 15-20 de minute poti sa achizitionezi prima ta criptomoneda.

1. Descarca si instaleaza aplicatia Revolut (planul Standard gratuit este suficient)

2. Confirma-ti identitatea (o sa fie necesare un selfie si o poza fata-verso la cardul de identitate)

3. Foloseste-ti contul bancar normal pentru a iti alimenta contul Revolut (suma minima este de 60 lei)

4. Comanda-ti cardul fizic Revolut (optional dar recomandat) - cost transport acum 30 de lei

5. Cumpara oricat din Criptomoneda pe care ti-o doresti - BTC SI ETH sunt cele mai sigure. Comisioanele pentru achizitia de crypto prin Revolut sunt acum undeva la 2,5%, deci destul de micute.


Chiar si daca ai doar cateva sute de lei de investit, sansele sunt ca peste cativa ani valoarea criptomonedelor sa fie iar de cateva zeci de ori mai mare. Alege o suma pe care te simti confortabil sa o investesti si de care sa uiti o perioada mai lunga de timp (5-10 ani).

PS: Daca te-ar interesa un curs de educatie financiara pentru a afla care ar fi cea mai buna investitie in cazul tau in functie de buget, de riscul pe care esti dispus sa ti-l asumi, de perioada pe care esti interesat sa investesti etc. stiu persoana cea mai potrivita sa te indrume - scrie-mi la info@elailiesi.ro

S-ar putea sa iti placa si

0 comments