,

Statistici interesante legate de afacerile online

3:01 AM

Ma pregatesc pentru a participa la o emisiune pe tema afacerilor online si deoarece imi doresc sa am lucruri interesante de zis ma documentez legat de intrebarile pe care le intuiesc ca mi-ar putea fi adresate.

In cercetarea de pana acum am descoperit ca nu exista un loc anume cu statistici despre afacerile online, asa ca le voi strange aici pe cele care mi s-au parut de mentionat, si pe care le-am adunat din diverse parti.


Evolutia antreprenoriatului online in Romania?


"In viitor, fiecare om va avea propria afacere" 
- Francis Fukuyama in  "Sfarsitul istoriei si ultimul om"


Romanii, interesati de magazine online si de bani online


Romanii sunt interesati de afaceri online de tip ecommerce - dar fac greseala de a se indrepta spre magazinele online, deoarece sunt mai greu de realizat decat alte tipuri de afaceri online si pot presupune si costuri si probleme mai mari decat cele ale unei afaceri offline (exemplu Marius Frunzetti - Floria, 6 angajati vs 1 angajat, furturi din depozit, probleme de logistica etc)

Offline iti poti face un butic de coltul blocului si sa ai o piata a ta, sa servesti clientii locali, cu un magazin online intri insa direct in competitia nationala, daca nu chiar a tuturor magazinelor din intreaga lume care au pagini in limba romana pe acel domeniu ales.

Urmatoarea expresie dupa "magazine online" care se cauta este "bani online" si arata ca oamenii sunt atrasi de castigurile online, vor sa vada cum pot face bani cu resursele pe care le au deja (calculator, mobil, internet). Lipsa cunostintelor in domeniu insa se vede din faptul ca nu sunt atat de familiarizati cu optiunile de marketing afiliat si freelancing.

Riscul este ca la cautari ca "bani online", "bani pe net" cei ce cauta vor vedea rezultate dubioase, persoane care le promit ca sistemul lor ii va invata sa faca bani online, si de aici de multe ori o perceptie falsa ca banii online se pot obtine doar prin inselatorii.



Ce tipuri de afaceri online exista? Ce obiective au ele?



Domeniu in crestere


In Romania in 2014 activau 5000 de magazine online - Raport GPeC 2014

Site-ul ListaFirme arata putin peste 5850 de firme care au CAEN 4791 - Comertul cu amanuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin Internet - deci numarul a crescut cu aproape 1000.



Numarul de bloguri a crescut din oct 2013 pana in dec 2015 cu peste 20.000 - Zelist.ro



Numarul de freeelanceri in crestere, Romania in top 10 tari de freelanceri - Elance Trends






Numarul de instructori Udemy



Numarul de afiliati la retele romanesti de afiliere

2 parale azi 26 ian 2016: 44.613 afiliati
in august 2014 in 2 parle erau: 34.896 afiliati




Avantajele unei afaceri online

Am creat aici un articol in care poti citi despre avantajele antreprenorului online.


Cui se adreseaza cartea Cum sa faci o afacere online


Ghidul in inceperea unei afaceri online se adreseaza:

- celor care vor sa construiasca o afacere online sau sa consolideze una deja existenta, fie ea si o afacere in offline pe care vor sa o dezvolte si sa o promoveze folosind si online-ul

- celor interesti de freelancing, sau de o cariera in marketingul online. Care vor sa castige ca in afara ramanand in tara lor.

- celor care vor sa aiba o afacere stand acasa, fie ca vor sa petreaca mai mult timp cu familia sau doar sa economiseasca timpul cu transportul si sa profite de celelalte avantaje ale afacerilor online


Cat costa sa incepi o afacere online?


Incepand de la 0 lei la orice suma pe care o ai de investit.

Afacerile online nu inseamna doar magazine online, care intr-adevar costa.

Publisherii de continut au venituri foarte mari cu site-uri care pot fi create cu platforme gratuite si pe care pot posta continut gratuit.





Cat se castiga din afacerile online?


Din imaginea de mai sus cu sumele incasate de freelanceri, milioane de dolari. Personal suma medie incasata in freelancing e undeva la $275 per mini proiect (timp de lucru 8 ore).


Fara dubiu se pot castiga foarte multi bani din online. In top cele mai valoroase branduri din lume si cele mai profitabile afaceri se regasesc afacerile online:

Google - Larry si Srgey
Facebook - Zuckerberg
Amazon Jeff Bezos



In acest infografic de Anna Vital vedem ca oportunitatile cele mai mari le au acum antreprenorii online. Nicicand nu a fost mai usor.

Cum sa incepi o afacere online


Urmareste-ti eforturile
Test personalitate
Test specalizare in functie de personalitate - Quizz Rezistenta Online


Cum sa gasesti o idee de afacere


Google Draw Correlate
Flippa
Ubersuggest + Keyword Planner


Ce cred ca este necesar pentru a reusi in acest domeniu


- afaceri din pasiuni
- afaceri pentru a oferi ajutor
- afaceri fara bani in plan principal


CUNOSTINTELE + GANDIREA ANTREPRENORIALA conteaza mai mult decat banii.


S-ar putea sa iti placa si

1 comments